Things no one told me about being pregnant

tumblr_lvmzndos8r1qioo4b-hunger-games-mockingjay-part-1-teaser-explained-in-jennifer-lawrence-gifs

So I’m pregnant. The big surprise 2014 brought me. It being a surprise, I never really spoke to anybody about what it means to be pregnant. All of my friends don’t have babies yet. My mother seems to have avoided the subject up until now because she didn’t think it would happen for the coming 2-4 years. For me, the past five months have been a kind of rollercoaster. I usually try to come as prepared as possible to all new adventures. Here I simply lacked knowledge about it coming. So, here are some things no one told me about being pregnant (maybe they would have, though, had they know this was going to happen). A little note for all you girls out there who might think about becoming pregnant, now or in the future.

- Has it been five months already? Can we please stop time for a little while? Nine months to prepare yourself for a baby, of which you will almost always miss the first 1,5 to 2. Then the next 2,5 might run by faster than you could imagine, mainly because you feel so sick and sleep all the time. When you finally got the peace of mind again to realize you are going to have a baby, YOU ARE GOING TO HAVE A BABY, only 4 months are left. Use them well. You can also continue preparing

- The baby becomes your instant number one. Which is super awesome. Nature did a good job there. You want to protect the baby from the second you know he or she is there. The love for a person you don’t even know yet, suddenly already exists. Pretty special you guys. But it’s not always very beneficial for your other loved ones and activities. Because you forget. And you forget. And you forget some more. Dear friends and family, it’s not because I don’t love you. It’s just because I’m pregnant, which is apparently comparable to temporary being senile.

- You might start to feel like a ninety y/o granny running a marathon ALL the freakin’ time. No late night dinners for you. No working out after your day-job is done. No big parties to shake that booty. More couch and bed for you. Drooling and snoring included. Passed-out style sleeping… at 13 o’clock… In the subway. And you can’t controle it. I’ve now got my working hours reduced to a maximum of 6 a day. It was all just too much, and it is such a relief to be able to just admit: pregnancy makes me super tired.

- Connected to the point stated above, pregnancy is hard work. I never really gave this one a lot of thought. But of course. Your body is going through processes which we can’t even understand, to make another human being. All is designed so you don’t have to worry about building a child or growing a child. Your fabulous body can do that on its own. Which is actually a great plus, because as my docter told me: when your body would count on you to regulate all hormones, fluids, vitamins, warmth and cold, blood and heartbeats, all of us would not be here anymore. We are simply too stupid. The only thing we have to keep in mind, is that this is a time where your body has to work HARD. So give it a break. Take very good care of it, even if that means working less, sleeping more and losing part of your social life. Really, it is for a good cause.

And now for a final freak-out: I AM HAVING A DAUGHTER. Oh my god. My doctor spoke to me yesterday about ‘my daughter’ being very active (yes she is…). And suddenly I was so overwhelmed. I am having a daughter. A little girl who will depend on me for the first years of her life, who I have to teach about everything. And I feel ready and capable. But at the same time, bless those 4 months I got left. Some more time to read, think and trying to relax!

Any more (never outspoken) experiences with pregnancy more people should know about? Or are you not planning to have kids (any time soon)? Feel free to share!This might be interesting

Anne

20 Comments

 1. Woaah, wat gaaf! Een meisje!! Spannend hoor!
  Zwanger zijn is niet altijd leuk, hoor ik ook veel van vrouwen uit mijn netwerk. Maar in the end schijnt het ‘t allemaal waard te zijn, dus hou je daar dan maar aan vast :-)

  Hang in there en geniet van die laatste maanden ‘vrijheid’!

 2. Wat gaaf, gefeliciteerd! Een meisje. Heel erg leuk! Voel je je nu goed, niet meer misselijk?
  Ik heb geen tips, sorry. ;-) Zwanger ben ik niet geweest maar ik voed wel twee kleintjes op. De helft van de week zijn de kinderen van mijn partner bij ons in huis. Best pittig, maar wat is het leuk!

 3. Wooow Anne, gefeliciteerd, wat een verrassing! Aan ervaringen kan ik je voorlopig nog niet helpen, maar ik lees graag al jouw ervaringen. Probeer er lekker van te genieten, neem je rust en heel veel geluk!

 4. Ik heb geen tips, maar ik vind wel dat je op een hele interessante manier over je zwangerschap verteld! Ik had trouwens niet verwacht dat je zo snel al moe zou worden, ik dacht dat dat pas tegen het einde zou gebeuren. Aan de andere kant is het natuurlijk ook niet zo gek! Veel sterkte, succes en plezier ermee de komende tijd!

  • Hi Ruurdje, dankje voor je compliment! Ik zou niet graag vervallen in al te opervlakkige babypraat haha ;-). En ik dacht t ook hoor, dat je pas als je meer gewicht mee moet sjouwen echt moe zou worden. Niets is minder waar blijkbaar. Excuus om t even rustig aan te doen!

 5. God bless you!
  Goed beschreven. Zo heb ik dit 20 jaar geleden (mijn dochter is eergisteren 19 geworden) ook ervaren. Het is inderdaad een rollercoaster… Maar euh… het stelt niet zo heel veel voor vergeleken bij het moederschap. Trek je veiligheidsriem maar goed strak aan, want straks gaat alles nóg veel sneller!

  • Dank! Ook voor het advies, ik geloof dat ik inderdaad maar een extra stevige veiligheidsriem moet gaan zoeken. De tijd zal wel voorbij vliegen! Ik kan me bijvoorbeeld niet eens een voorstelling maken van het feit dat mijn toekomstige dochter ineens een puber is, uit huis gaat etc… Met tijd komt wijsheid haha ;-)

 6. Heb jij ook het gevoel dat je er opeens ‘bij hoort’? Alle moeders openen een boekje over hun zwangerschap en je krijgt opeens verhalen te horen waar je geen idee van had. Alsof je voor de wereld een nieuw mens bent geworden!

  Ik ben zelf nu 9,5e week zwanger :-) Ben ook zo vreselijk moe! gefeliciteerd met je meisje!!

  • Ik begrijp je gevoel ja, er gaat wel een nieuwe wereld voor je open. Al voel ik me soms ook net een babymachine omdat sommige mensen het over niets anders meer kunnen hebben met me ;-). Jij ook gefeliciteerd trouwens!

 7. Een meisje, wat leuk! Ik ben heel benieuwd naar hoe de komende maanden zullen gaan en verheug me echt al op wat je er allemaal over zult gaan schrijven, want wat doe je dat toch fijn :)

 8. Awh, wat leuk dat het een meisje is! Ik las dit stuk echt met een grijns op mijn gezicht, zo leuk vind ik het. Niet dat ik binnen nu en 6 jaar zwanger wil worden of iets, want dat zou veel te vroeg zijn. Succes de komende maanden!

 9. Whaaaaa WHAAAAT, gefeliciteerd!!! En ik snap je helemaal, wat super spannend! Kwam je daar nou pas zo laat achter of lees ik dat verkeerd?

  • haha nee gelukkig niet zeg! Het was een verrassing want niet gepland, maar ik was er al vrij snel achter (niet te missen zo ziek werd ik er van ;-)) En dank voor je felicitatie!!

 10. Ah een meisje! Wat leuk! Ik sla je tips mooi even mentaal op, wij willen graag kinderen binnen nu en een aantal jaar. Kan mij er nog niks bij voorstellen nu.

 11. Ik vind t zo leuk Anne en ben zo blij dat ik straks honderden meisjesleggings, knuffeltjes en dekentjes voor jullie meisje kan naaien <3

 12. Gefeliciteerd! Ik kan het me zelf allemaal steeds een beetje beter voorstellen, maar hoe allesomvattend het is komt denk ik pas als het echt zover is. Een vriendinnetje van mij heeft een zoontje van 1,5 en het klinkt soms zo zwaar, maar ik merk aan haar dat het feit dat het Jouw Kind is, het allemaal zoveel makkelijker maakt, omdat het zo mooi is (:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *